Skip to content

STOIC – automatizirano trgovanje kriptovalutama

english

Pasivno trgovanje kriptovalutama uz pomoć AI tehnologije i mudrosti mase

Stoic je mobilna aplikacija dostupna u Android i iOS varijantama koja vam nudi automatizirano trgovanje kriptovalutama. 

Mobile app
Stoic App

Cindicator

Aplikacija je proizvod kompanije Cindicator. Kompaniju su 2015. godine osnovali Mike Brusov i Yuri Lobyntsev, a cilj joj je izgradnja sustava prediktivne analitike spajanjem  inteligencije mase i strojnog učenja. Sjedište kompanije je u New Yorku, a uredi su smješteni u Petrogradu, Seulu i Moskvi. 2017. godine kompanija je kroz ICO (Initial Coin Offering) sakupila 15 milijuna dolara prodajom CND tokena.
Trenutno je u kompaniji zaposleno više od 30 djelatnika iz 9 zemalja od kojih dobar dio radi na daljinu. Više o timu možete saznati ovdje.

Hibridna inteligencija

U svom radu Cindicator koristi takozvanu hibridnu inteligenciju.
Hibridna inteligencija je metoda kombiniranja predviđanja od strane velike decentralizirane grupe ljudi – njih više od 156.000 – s umjetnom inteligencijom, odnosnom strojnim učenjem (machine learning).
Ovdje se polazi od spoznaje da je agregirano mišljenje grupe superiorno procjenama i znanju pojedinaca, neovisno o njihovim mentalnim sposobnostima.
Temeljem ovakve inovativne tehnologije, kompanija Cindicator je do sada osim Stoic aplikacije tržištu ponudila i ove proizvode:

Cindicator
Cindicator
  • Macro sentiment indikator ($299/mj) – tjedni indikatori, signali i strategije za S&P500 trgovanje s mjerljivim povijesnim pregledom učinkovitosti
  • Signali Superforcastera ($99/mj) –  tjedni signali za BTC trgovanje, ulaz u privatne chat grupe s top 0.02% analitičara.
  • Cindicator Edge –  (više platnih razreda) –  tjedni indikatori za trgovanje na kripto i standardnim burzama sa 70%-tnom točnošću

Pored navedenih proizvoda samo za kvalificirane korisnike dostupan je i Cindicator Capital kvantitativni kripto fond optimiziran za uspješno trgovanje kriptovalutama u svim tržišnim uvjetima.
Rezultate Cindicatorovih predviđanja i dodatne članke možete pročitati na njihovom blogu.

Stoic aplikacija

U rujnu 2020. lansirana je aplikacija Stoic. Ova je aplikacija izrađena od strane razvojnog tima Cindicator Capital fonda te se kao i fond temelji na Cindicatorovoj hibridnoj inteligenciji. Riječ je o mobilnoj aplikaciji u Android i iOS verzijama koja za vas trguje kriptovalutama na vašem Binance korisničkom računu. 

Stoic aplikacija
Stoic Mobile App

Pokretanje trgovanja

Kako biste pokrenuli Stoic aplikaciju potrebno je otvoriti korisnički račun na Binance mjenjačnici. Stoic za sada radi samo putem API ključa vašeg Binance računa, a upravo je ova mjenjačnica izabrana zbog velikog broja korisnika – više od 13 milijuna.
Nadalje Binance nudi odličnu likvidnost za veliki broj valutnih parova. Dodatan je razlog taj što se Binance mjenjačnica pokazala kao vrlo sigurna i ugodna za korištenje.
Iz Stoica najavljuju podršku i za druge kripto mjenjačnice koje će udovoljiti visokim sigurnosnim standardima.
Napomena: ako već imate otvoren račun na Binance platformi, moguće je otvoriti podračun samo za potrebe Stoic aplikacije. Više o podračunu saznajte ovdje.

Ako još niste, Binance korisnički račun možete otvoriti ovdje.

Sigurnost

Kad je riječ o sigurnosti važno je napomenuti da je za rad Stoic aplikacije potrebno unijeti vaš API ključ koji nema ovlasti za povlačenje sredstva s vašeg korisničkog računa. Tako  aplikacija dobiva ovlaštenje isključivo za trgovanje sredstvima na vašem računu, a vi cijelo vrijeme imate kontrolu nad svojom imovinom.
Ovdje vaš posao završava i sve radnje preuzima Stoic aplikacija koja vrši kupnju i prodaju kriptovaluta na vašem korisničkom računu, a sve promjene i stanje vašeg portfelja možete pratiti unutar aplikacije na vašem mobitelu. Važno je napomenuti da je moguće da će od pokretanja aplikacije i spajanja s vašim API ključem do početka rada (trgovanja) proći između 24 i 48 sati ovisno o broju novih korisnika u tom trenutku.

Binance
Binance

Mislili smo – zašto ograničiti ovu tehnologiju samo na 0,01% bogatih ? Tko će promijeniti igru ako ne Cindicator? Stoic omogućuje bilo kome da trguje poput kripto hedge fonda koristeći samo mobilnu aplikaciju.

Yuri Lobyntsev, suosnivač i glavni direktor za tehnologiju

Cijena i minimalni ulog

Minimalan iznos koji je potrebno imati na svom Binance računu iznosi $1.000 u kriptovalutama kako bi aplikacija počela s radom. Samu aplikaciju možete besplatno skinuti ovdje. Prije nego što pokrenete aplikaciju sa stvarnim iznosima na raspolaganju vam je demo portfelj kroz kojeg se možete upoznati s dosadašnjim učinkom strategije.
Iznos godišnje naknade za upravljanje aplikacijom iznosi 5% od iznosa kojim aplikacija upravlja na vašem korisničkom računu. Naknada se plaća prije početka korištenja posebnom transakcijom u USDT tokenima. 

Koliku zaradu možemo očekivati? 

Stoic aplikacija se bazira na strategiji trgovanja kriptovalutama koja je pokrenuta početkom 2020. Radi se o dnevnim rebalansima top 20 kriptovaluta. Prema navodima s web stranice u probnom periodu od početka godine do 31. kolovoza ova je strategija ostvarila +124% u dolarskoj protuvrijednosti odnosno oko +23% u Bitcoinu. U pripremi je i desetak novih strategija trgovanja koje će se postupno uvoditi.
Svakako je za očekivati da će sustav s vremenom postati sve učinkovitiji, te time i da će donositi sve veće prihode. 

Dodatne funkcije

Pored već spomenutog demo portfelja koji vam je dostupan i prije uplate godišnje naknade, u aplikaciji ćete u tabu inbox svakog ponedjeljka pronaći novi sažetak zbivanja u kripto svijetu kako biste ostali u informirani o najvažnijim zbivanjima iz proteklog tjedna.
Tab profile sadrži sve postavke i status vašeg korisničkog računa, te okvir za razgovor s podrškom i bazu članaka koji će vam pružiti odgovore na česta pitanja i pomoći vam u otklanjanju eventualnih nejasnoća. 

app-screens
Glavni dijelovi aplikacije

Nagrade za najbolje 

Putem Cindicator web aplikacije svojim predviđanjima možete sudjelovati u natjecanju i osvojiti nagradu. Točnim predviđanjem događaja iz kripto svijeta skupljate bodove s kojima se na kraju mjeseca natječete za glavnu nagradu. Sudionici s najviše bodova mjesečno dijele nagradni fond od 1,25 BTC od čega najviše dijele osvajači prva tri mjesta. Također pored natjecanja u predviđanju događaja iz kripto svijeta, ponuđeno je i slično natjecanje u predviđanju tradicionalnih događaja. Ova aplikacija dostupna je i u verziji za smartphone.  

Zaključak

Proizvodima kompanije Cindicator a osobito Stoic aplikacijom zakoračili smo u eru svima dostupnog trgovanja kriptovalutama uz pomoć najsuvremenije tehnologije iza koje stoje godine razvoja i stotine tisuća predviđanja uparenih s umjetnom inteligencijom. 
Uz minimalne naknade i iznose ulaganja za automatizirano trgovanje više nije potrebno niti računalo, svime se upravlja s vašeg mobitela.

Ovdje se dobro uklapa poznata izreka Williama Gibsona:

Budućnost je već tu – samo nije ravnomjerno raspoređena

Sve novosti o Cindicator platformi i Stoic aplikaciji možete pronaći na njihovim mrežnim profilima: 


Moj Kripto možete pratiti i na 

Facebooku

Twitteru

Mediumu

Publish0xu

Linkedinu

Published inAltcoinBitcoinBlockchain