Skip to content

Još jedan Satoshi Nakamoto

Kratka vijest!

Prije nekoliko dana na web stranicama https://www.ivymclemore.com/ i https://satoshinrh.com/ pojavila se objava u kojoj autori tvrde da će svijetu otkriti identitet Satoshija Nakamota, tvorca Bitcoina.

Satoshi Nakamoto je misteriozni tvorac Bitcoina čiji je identitet do danas ostao sakriven pa je stoga ova objava očekivano pobudila veliki interes javnosti.

Kad je napokon jučer objavljena kompletna objava odmah je bilo vidljivo da je izostao glavni dokaz kojim bi autor teksta uistinu dokazao da je on Satoshi Nakamoto.

Naime, jedini nedvojbeni dokaz bio bi posjedovanje privatnih ključeva adresa na kojima i dan danas stoji prvih 980 000 Bitcoina izrudarenih od strane samog Satoshija na njegovom računalu.


Umjesto potvrde vlasništva autor teksta nam uz mnoštvo detalja iz života i rada Satoshija nudi objašnjenje da su svi njegovi Bitcoini nepovratno uništeni uslijed kvara hard diska na njegovom računalu i spletom događaja nakon toga.


Također uz to što je većina objavljenih podataka javno dostupna, dio toga je i teško provjeriti pa nam ostaje samo da vjerujemo ili ne vjerujemo autoru.

Činjenica da autor ne raspolaže niti sa pristupom email adresama koje je Satoshi Nakamoto koristio u svojoj prepisci u prvim danima razvoja Bitcoina – ne doprinosi uvjerljivosti njegove tvrdnje.

Konačno, ako vidimo da je ova objava u javnost poslana sa web stranica tvrtke koja ujedno i najavljuje svoj novi projekt sve izgleda kao uspješni marketinški trik za pridobivanje publiciteta.

Kako god bilo, ovo je najnovije i prilično zabavno „otkrivanje“ identiteta Satoshija Nakamota, a sve detalje o „Satoshiju“ pročitajte na izvornoj stranici.

https://www.youtube.com/watch?v=tocfkCmRJUA&t=1s
Sa Mojkripto Youtube kanala
Published inVijesti