Skip to content

Lutrija koja vam vraća uloženo

Zaigrajte prvu lutriju u kojoj ne možete izgubiti

U prethodnoj objavi u kojoj je opisano kako zaraditi kamate na deponirane kriptovalute, spomenuo sam da se radi o otvorenom Compound protokolu, tako zvanom „open-source“ pametnom ugovoru na Ethereum blockchainu.
Jedna od uzbudljivih karakteristika otvorenih protokola je što su svi pozvani da ih svojom inovativnošću nadograde i unaprijede.

Ovdje ću opisati jednu takva nadogradnju koja vam pruža mogućnost sudjelovanja u lutriji gdje vam se nakon izvlačenja vraća vaš ulog a jedan sretni dobitnik osim uloženog dobiva i nagradu.

Radi se o Pooltogether.us web stranici.

pooltogether-lutrija
Pooltogether lutrija

Ovo je relativno nova usluga, do sad je odigrano tek nekoliko kola čiji su rezultati vidljivi na stranici.

pooltogether


Ukratko, za sudjelovanje je potrebno kupiti kartu, cijena jedne karte je 20 Dai tokena .
Dai token je stablecoin (token na Ethereum blockchainu čvrsto vezan za američki dolar) dakle karta stoji $20 ili oko 133 kune.


Svatko može kupiti neograničeni broj karata. Nakon što sustav zaprimi uplate svih sudionika, sakupljeni Dai tokeni se uplaćuju na Compound platformu koja mu omogućava da za te Dai tokene dobije kamatu.
Nakon perioda od dva tjedna sustav će povući nazad sa Compounda sve Dai tokene plus kamatu koju je zaradio.

Nakon perioda od dva tjedna svima koji su kupili kartu vraća se njihov ulog
(20 Dai po karti) a jednom sretnom dobitniku će uz njegov ulog isplatiti i svu zarađenu kamatu.

Sretni dobitnik se izvlači temeljem slučajnog odabira za što također postoji pametni ugovor a detalje možete pronaći ovdje.
Razvojni programeri neprestano rade na unapređenju sustava pa su najavili novu verziju 2.0 koja će biti dostupna od slijedećeg izvlačenja 31.08. što vam daje vremena da se pripremite za sudjelovanje.

Pooltogether kratko objašnjenje


Nova verzija će ponuditi mogućnost automatske obnove uplata nakon izvlačenja, mogućnost uplata i isplata u bilo koje doba bez obzira na izvlačenje i još ponešto.

Koliko su developeri ozbiljno pristupili razvoju aplikacije svjedoči nam i podatak o nagradama za pronalaženje nepravilnosti u radu sustava (bug bounty).
Vrijednosti ovih nagrada iznose od 250 do 1.500 Dai tokena ovisno o težini pronađenog problema.

Dai stablecoin
Dai


Za sudjelovanje u ovoj lutriji potrebni su vam Dai tokeni a za slanje i primanje bit će vam potreban kripto novčanik koji podržava Ethereum adrese.
Ja koristim Metamask zbog jednostavnosti i pouzdanog rada.

metamask
Metamask


Dai tokene možete nabaviti konverzijom iz neke druge kriptovalute, na primjer uz pomoć usluge Uniswap opisane u prethodnoj objavi. Također ukoliko ne posjedujete nikakvu kriptovalutu Dai možete nabaviti na mjenjačnici Coinbase SEPA uplatom iz domaće banke ili kupnjom putem kreditne kartice.


Vjerujem da ste primijetili da se ovdje ne radi o milijunskim dobicima na kakve smo navikli u klasičnim lutrijama.
Činjenica da vam se ulog vraća nakon što ste sudjelovali u izvlačenju predstavlja posve novo polje mogućnosti i otklon od ustaljenih poslovnih modela kad govorimo o lutriji i igrama na sreću ali i upravljanju novcem općenito.

Kako je cijela DeFi (decentralizirane financije) scena na samom početku svog razvoja,
ovo je samo još jedna od nebrojenih novih zanimljivih aplikacija koje nam postaju dostupne.
Najednom se otvaraju bezbrojne mogućnosti koje do sada nisu bile zamislive a mogu se primijeniti u gotovo svim područjima ljudskog djelovanja.

Da ukratko sumiramo – Pooltogether je lutrija u kriptovalutama kod koje vam se ulog vraća.

Minimalni ulog je $20 u Dai tokenima, a možete uplatiti neograničen broj uplata po $20.

Iznos dobitka varira i ovisi o broju uplata ali i o trenutnoj kamati za deponirana sredstva u Compound protokolu na kojemu se bazira cijela igra.

Do sada su dobici iznosili nekoliko stotina dolara, ali će s vremenom i porastom broja sudionika i iznos nagrade narasti.

Isprobajte i sami, nemate što izgubiti😊


Više informacija možete dobiti na Pooltogether blogu i Twitter profilu.


Mojkripto pratite i na Facebooku

Published inAltcoinBlockchainDeFiTestirano