Skip to content

Završena Shift Money 2020 konferencija – budućnost pripada tehnologiji

U poslijepodnevnim satima, nakon programski izuzetno bogatog dana u vizualno i produkcijski zaista atraktivnom ambijentu zagrebačke Laube, uspješno je okončano treće izdanje Shift Money konferencije, najvažnijeg regionalnog događanja iz svijeta financijskih tehnologija. Sudionici su i drugog dana konferencije imali priliku uživati u tematski raznolikim i relevantnim sadržajima, o čemu svjedoči i impresivan popis govornika koji su podijelili svoja znanja iz industrije.

shift money logo
shift money

Tim Draper

Veliko zanimanje sudionika izazvalo je obraćanje Tima Drapera, najzvučnijeg imena ovogodišnje konferencije, koji je u jutarnjim satima održao predavanje o budućnosti kriptovaluta i blockchain tehnologije te pokušao odgovoriti na pitanje hoće li ovi koncepti u postati dio financijskog mainstreama.

shift konferencija
TIm Draper – Shift Money 2020

Lennart Koopmans

Uslijedilo je izlaganje Lennartaa Koopmansa (Magnius), koji je govorio o promjenama u samom konceptu pružatelja platnih usluga (PSP), a zatim i panel u kojem su sudionici iz različitih segmenata privatnog sektora, ali i regulatornih tijela, razgovarali o tome koliko je veličina tržišta faktor u poslovnom uspjehu, odnosno koje su prednosti manjih ekosustava u svijetu financija i tehnologije.

Dubravko Martinić

Dubravko Martinić (Serengeti) ispričao je svoju priču o (ne)mogućoj misiji u svijetu core bankinga, nakon čega je uslijedila zanimljiva panel rasprava predstavnika banaka, osiguranja i fintech startupa o tome hoće li budućnost obilježiti antagonizam ili suradnja između fintech inovatora i tradicionalnih subjekata bankarskog sustava.

Shift money
Dubravko Martinic – Shift Money 2020

U poticajnom razgovoru s Nikolom Pavešićem (Nikkei), Tina Mirčeta, voditeljica poslovng razvoja u Mastercardu, je iznijela svoj osvrt na tzv. findustrijsku revolucije, odnosno globalne trendove u platnom prometu.

Pandemija nam je donijela i nešto dobro: ubrzanu digitalizaciju i digitalnu transformaciju. Transformacija trgovine, zajedno sa stalnim unaprjeđenjem sustava i rješenja za plaćanje, ovdje ima značajnu ulogu.

istaknula je Mirčeta i dodala kako

ubrzavanje razvoja digitalnih plaćanja za mala i srednja poduzeća dovodi do jačanja platnog ekosustava, osiguravajući potrošačima dostupnost elektroničkog plaćanja što je vrlo važno u ovom vremenu fizičkog distanciranja. Ako se s procesom postupa odgovorno, digitalizacija financija, podjednako za pojedince i tvrtke, može utjecati na smanjenje njihovih troškova, omogućiti im lakši pristup novim tržištima, ali i dovesti do novih mogućnosti, olakšavajući oporavak u post-covid svijetu.

Tina Mirceta - Shift konferencija
Tina Mirceta – Shift Money 2020 konferencija

Bitpanda

Programski dio konferencije završio je predavanjem Michaela Pötschera (Bitpanda), svojevrsnim osvrtom na godinu koja je iza nas, uz poseban naglasak na promjene u investicijskim navikama.

Organizator je po završetku konferencije istaknuo vidno zadovoljstvo sudionika kvalitetom programa kao dokaz da je konferencija u pandemijskim uvjetima održana na najvišoj mogućoj razini. Impresivan trud uložen u produkciju samog događanja rezultirao je dobrom atmosferom unatoč ograničenom broju posjetitelja. Svi sadržaji emitirani su uživo na online platformi Singapore FinTech Festivala. Tako je omogućeno da preko 60.000 sudionika SFF-a iz svih dijelova svijeta prati događanja iz Zagreba. Fintech entuzijasti i profesionalci su u dva dana, kroz različita predavanja, panele i radionice ostvarili kvalitetan uvid u globalne trendove iz područja financijskih tehnologija, a za očekivati je kako će ljestvica za iduće, četvrto izdanje Shift Money konferencije biti podignuta još i više.

O Shiftu

Shift je tvrtka s desetljećem iskustva i jedan od europskih lidera u pokretanju i organizaciji specijaliziranih konferencija iz različitih područja tehnologije, uključujući programiranje, fintech i AI. Uz konferencije, Shift je proizveo i mnoštvo specijaliziranih sadržaja putem Shift Remote platforme koja je dostupna online.

O Shift Money konferenciji

Shift Money je dvodnevno događanje na kojem je prošle godine osobno prisustvovalo više od 400 fintech profesionalaca, 35 govornika, 10 startupa i 40 novinara kako bi potaknuli razmjenu ideja, pronašli nove partnere i stvorili poslovne veze. Fokus konferencije je okupiti lidere na pozornici kako bi razgovarali o budućnosti novca i financija. Posebno u vezi s tehnologijom, te predstaviti tvrtke i proizvode koje promoviraju ideje, povezivanja i ponude u platnim i financijskim uslugama.

O Singapore FinTech Festivalu

Singapurski FinTech Festival (SFF) je najveći svjetski festival financijskih tehnologija i globalna platforma za zajednicu tech-poduzetnika, zakonodavnih i regulatornih subjekata, lidera financijskog sektora, različitih ulagača itd. U 2019. godini su SFF i Singapurski tjedan inovacija i tehnologije (SWITCH) privukli više od 60.000 sudionika iz gotovo 140 zemalja. Saznajte više na www.fintechfestival.sg.

Published inAltcoinBitcoinBlockchainVijesti