Skip to content

Terra Virtua – zabava, umjetnost, VR i blockchain

english

Teško je u jednoj rečenici opisati što sve Terra Virtua predstavlja. To je ekosustav koji iskustvo interakcije s NFT tokenima diže na novu razinu. 

Terra Virtua je kompanija sa sjedištem u Londonu osnovana 2016 godine. Kompaniju su osnovali Jawad Ashraf i Gary Bracey. U studenom 2020. iz Terra Virtue su objavili da su prikupili 2,5 milijuna dolara investicija. 

Terra Virtua Logo
Terra Virtua Logo

Kompanija je fokusirana na stvaranje virtualnih okruženja koja će korisnicima pružati živopisne doživljaje pri interakciji s NFT tokenima. Unutar platforme postoji i marketplace, koji omogućuje trgovanje tokenima. Vlasnici tokena dobit će mogućnost uživanja u svojim kolekcijama s prijateljima unutar virtualnih galerija, dvorana, pisti za vožnju sportskih automobila, slušanjem glazbenih koncerata uz upotrebu VR tehnologije, dijeljenjem iskustava na društvenim mrežama i još uzbudljivih stvari. 

Terra Virtua Fandom
Terra Virtua Fandom
NFT tokeni
Galerija s NFT tokenima

Poznati brendovi

U kompaniji Terra Virtua osobitu su pozornost posvetili brendovima kojima je ovo jedinstvena prilika da se predstave u svijetu tokena i brzorastuće blockchain industrije. Spoj poznatih imena iz popularne kulture, i široke baze njihovih fanova s NFT tokenima najbolji je način za približavanje velikom broju potencijalnih korisnika koji se do sada nisu susreli s blockchain tehnologijom. 

Kompanija je ostvarila zapaženi uspjeh suradnjom s najvećim imenima američke i svjetske industrije zabave – kompanijama Paramount Pictures i Legendary Entertainment.
Likovi iz legendarnih filmova kao što su Vito Corleone iz filma Kum, ili predmeti iz filma
Top Gun na Terra Virtua platformi dobili su nov život.
Svaku kupnju na Terra Virtua platformi možete obaviti kriptovalutama i kreditnim karticama. 

Terra Virtua- Godfather
Terra Virtua – The Godfather
Terra Virtua - Top Gun
Terra Virtua – Top Gun

Nova iskustva

Sljedeća zanimljiva najava iz kompanije su eksluzivni predmeti koji će biti dostupni u ograničenim serijama vezanim uz neki događaj. Zamislite da fanovima glazbene zvijezde ponudite specijalno dizajnirani odjevni predmet koji će biti dostupan samo publici na koncertu za vrijeme trajanja koncerta. Mogućnosti su neograničene. 

Imagine exclusive Game of Thrones finale merchandise available only during the episode. If you could grab exclusive team merchandise when a player hits a home run. Merchandise that becomes available at a concert during specific performances. Owning action figures that come to life — these are the types of things you will experience from Terra Virtua

Jawad Ashraf

Tokenizacija predmeta i mintanje tokena

Također je u najavi i tokenizacija fizičkih predmeta, na primjer nakita, odjeće ili bilo kojeg predmeta koji tako dobiva i svoju NFT inačicu čija se sljedivost može pratiti na blockchainu.
Više o tokenizaciji predmeta pročitajte u objavi o Hrvatskoj pošti i poštanskoj marki kao NFT tokenu. 

A mesmerizing loop of abstract machinery with metallic materials and bright lights with a touch of satisfying physics https://terravirtua.io/item/ARCBLU100001

Nova raspodjela vrijednosti

Umjetnicima i stvarateljima digitalne imovine posebno je zanimljivo što će im platforma omogućiti zaradu od umjetničkog djela i nakon što su ga prodali.
U tradicionalnom svijetu nakon što vlasnik proda neki predmet on od tog predmeta više nema ništa. Terra Virtua uz pomoć blockchain tehnologije priprema mogućnost da određeni dio transakcija od svih budućih prodaja ide izvornom tvorcu djela. Tako bi autor djela postao trajno nagrađen dok bi njegovo djelo ostalo živjeti na blockchainu i kad njega više ne bude. 

Terra Virtua postaje mjesto izrade, razmjene, sakupljanja, trgovanja i interakcije s digitalnom imovinom na blockchainu u 2D, 3D i VR okruženjima, na svim platformama s jedinstvenim korisničkim profilom. Uz pregršt nove tehnologije i inovativnosti u svakom dijelu platforme prisutan je premium osjećaj.

TVK token

S tehničke strane – Terra Virtua je pogonjena vlastitim tokenom – Terra Virtua Kolect (TVK) koji živi kao ERC20 token na Ethereum blockchainu. Cijenu, količinu i druge karakteristike tokena možete pratiti ovdje. Također u pripremi su i nezaobilazne DeFi funkcije – farming, staking izravno na platformi. Za sada je staking omogućen na mjenjačnici AscendEX (bivši BitMAX). Detalje saznajte ovdje.

Nagrade

U pripremi je sustav nagrađivanja vlasnika VTK tokena za njihovo korištenje platforme. Osim ranije spomenutog farmanja vlasnici će biti nagrađivani kroz razna natjecanja, zadatke, sakupljanja i slične događaje. Tokeni će korisnicima osigurati ulazak u Terra Virtua Prestige klub koji će donositi mnoge benefite, ali detalji tek trebaju biti objavljeni. 

Partnerstva 

Pored već spomenutih divova zabavljačke industrije Terra Virtua obznanila je partnerstva s kompanijama IGGalaxy, Utrust, Unreal Engine, te s blockchain rješenjima Elrond, Matic, ArkanePhantasma. Svako od navedenih partnerstava donosi novi sloj funkcionalnosti i proširuje mogućnosti platforme. Spomenut ću za primjer Phantasminu Smart NFT tehnologiju koja omogućuje izradu Multy-Layer NFT tokena. Primjenom ove tehnologije moguće je izraditi NFT tokene koji su sastavljeni iz više dijelova – više različitih NFT tokena koji čine cjelinu. Ovakva arhitektura otvara dodatne mogućnosti stvaranja jedinstvenih složenih digitalnih predmeta koji mogu imati i više od jednog vlasnika.
Bit će zanimljivo vidjeti koje će sve mogućnosti stvaranja novih digitalnih predmeta pružiti najavljeni set alata pod nazivom Terra Forma Tools namijenjen svima koji sami žele izrađivati digitalne predmete. 
Teško je i zamisliti kakve će sve kreacije nastajati u vrlo skoroj budućnosti. 

Paramount
Partnerstva

Korisnički račun

Izrada korisničkog profila na Terra Virtua platformi je jednostavna. Potrebno je unijeti ime i prezime, Ethereum adresu, lozinku i username. Unutar vašeg korisničkog sučelja moći ćete pratiti stanje digitalne imovine, transakcije, tokene, aukcije i sve vaše aktivnosti.
S istim podacima ćete se ulogirati i u mobilnu aplikaciju. 

Tri elementa

U svojoj objavi na blogu prije nekoliko dana u Terra Virtui su aktivnosti grupirali oko tri temeljna elementa ekosustava: umjetnost, kolekcionarstvo i token. Radi lakšeg praćenja razvoja cijelog sustava izrađeni su i posebni logotipi i Twitter računi: 

twitter
Terra Virtua Twitter

@TerraVirtuaHQ – račun za objave o novostima o proizvodima i licencama
@TerraVirtuaArt – račun namijenjen umjetnosti: kreatorima i njihovim djelima
@Terra_virtua – glavni Twitter račun, na kojemu prevladavaju teme vezane za tehničke aspekte platforme; token, blockchain, itd…

I dalje će sve glavne vijesti biti objavljivane na sva tri računa.

U nastavku možete pogledati snimku avatara unutar Terra Virtua mobilne aplikacije.
Avatar djeluje stvarno, a mobilna aplikacija nam pruža dobar uvid u to kakva iskustva možemo očekivati upotrebom mobilnih uređaja. 

Terra Virtua – mobilna aplikacija

Moja kolekcija na platformi


U najnovijem ovotjednom predstavljanju novih galerija (11 autora) osobno mi je zadovoljstvo što sam uvršten u ovu skupinu s kolekcijom “London” koja predstavlja moj šareni pogled na mape Londona.

I vi svoje radove možete prijaviti za nadolazeća predstavljanja ispunjavanjem Google forme.

Terra Virtua se svojom inovativnošću, i sveobuhvatnim pristupom kroz upotrebu najmodernije tehnologije nameće kao nezaobilazno mjesto u brzo rastućem NFT segmentu. Uzbudljiva partnerstva i zadivljujuć tempo kojim Tera Virtua uvodi nove mogućnosti jamče nam da ćemo za ovu platformu čuti još nebrojeno puta.

Novosti vezane za Terra Virtua platformu pratite na 


Moj Kripto možete pratiti i na

Facebooku

Twitteru

Mediumu

Publish0xu

Linkedinu

Published inAltcoinBitcoinBlockchainDeFi