Skip to content

Moj Kripto na decentraliziranom webu

Kratka obavijest!

Od danas testna verzija bloga Moj Kripto dostupna je i na novoj domeni Mojkripto.zil kao web stranica na IPFS decentraliziranom sustavu datoteka.  

ipfs
IPFS


Više o .zil domenama možete pročitati u objavi o blockchain domenama, a što je
IPFS (The InterPlanetary File System) i kako radi saznajte ovdje i ovdje.

mojkripto.zil dashboard
mojkripto.zil

Upotrebom Mojkripto.zil (blockchain) domene koja nije pod ingerencijom ICANN i DNS organizacija poput standardnih .com, .net, .hr…., te postavljanjem datoteka web stranice na decentraliziranu IPFS platformu, dakle izvan poslužitelja– blog Mojkripto je zakoračio u svijet novog decentraliziranog interneta sa svim prednostima koje ova tehnologija donosi.

Usluge koje nude sadržaj na IPFS platformi postoje već neko vrijeme, međutim integracija internetskih blockchain domena sa IPFS sustavom je novost i otvara drugačija područja primjene.

Zasada je Mojkripto.zil dostupan na ovoj adresi:  https://cloudflare-ipfs.com/ipfs/QmXUTDXhvuS5zMRdQzyQoQn7v26jPVNmFZHQbNeTd8DZkE/

Do Mojkripto.zil web stranice možete doći i upisivanjem domene u tražilicu na https://viewblock.io/ te klikom na IPFS ikonicu.

viewblock-io
Viewblock.io
Ipfs ikonica
Ipfs ikonica

Do kraja godine se očekuje i proširenje za pretraživač koje će vam omogućiti pregled izravno upisivanjem domene u adresnu traku.

Lista web stranica na zil domenama dosupna je u Telegram grupi “blocksites

Edit 15.11.2019. – stranice je uz pomoć https://www.zil.link servisa dostupna i na adresi https://mojkripto.zil.link/


Moj kripto možete pratiti i na Facebook i Twitter profilima.

Published inBlockchainNovostiTestirano