Skip to content

BILLFODL – neuništiva pohrana vaših podataka

Jedan od najsigurnijih načina kako trajno sačuvati povjerljive podatke

Billfodl – američku kompanija sa sjedištem u Texasu, osnovala su braća Bryan i Colin Aulds, (možete ih pratiti na Twitter profilima @Colin_Aulds i @BryanAulds);
poduzetnici i zaljubljenici u kripto.
Kompanija je uspjeh postigla organskim rastom bez dodatnog financiranja a bavi se proizvodnjom hardverskih kripto novčanika za pohranu podataka.
Glavni proizvod kompanije je Billfodl – metalna kazeta koju smo dobili na testiranje.
U nastavku pogledajte kazetu detaljnije:

Billfodl kutija
Billfodl kutija

Proizvod dolazi u kartonskoj kutiji koja osim metalne kazete nešto veće od kreditne kartice sadrži i listić s uputstvima za upotrebu te kartonski spremnik za laserski ugraviranim pločicama.

Billfodl pakiranje
Billfodl sadržaj pakiranja


Spremnik je izrađen tako da se grupe slova i brojki prilikom transporta ne pomiješaju. Cijeli paket daje dojam kvalitetno izrađenog proizvoda dopadljivog dizajna i ugodnog na dodir.

billfodl kutija
Billfodl otvoreno pakiranje

Billfodl izbliza

Sama kazeta je kutijica dimenzija 104mm x 58mm x 5mm – s kliznim stijenkama, utorima za slovno brojčane pločice, jednostavnim opružnim mehanizmom za zatvaranje, vijcima, graničnicima i zatvaračem.
Zapravo kazeta je sastavljena od dva identična dijela koji se preklapaju i zatvaraju u jednu cjelinu.

billfodl u ruci
Billfodl u ruci


U svaki dio kazete moguće je pohraniti do 12 riječi s po četiri slova, što ukupno daje kapacitet od 24 “seed”riječi. Također, kazeta omogućuje pohranu i čuvanje raznih lozinki i privatnih ključeva u heksadecimalnom obliku, kao i BIP39 “seed” riječi i ostale povjerljive podatke.

billfodl klizno otvaranje
Billfodl – klizno otvaranje

Podsjetimo se – kao što je to slučaj i kod Cryptosteel tube opisane u jednom od prethodnih objava – upotrebom BIP39 protokola dovoljna su samo prva 4 znaka od svake riječi kako biste bili u stanju u potpunosti ispočetka izraditi vaš novčanik sa svim sredstvima pohranjenim na njemu.

Ako neka od riječi sadrži samo tri slova, na četvrto mjesto stavite praznu pločicu kako biste zadržali pravilan redoslijed riječi unutar vodilice.
BIP39 protokol je alat uz pomoć kojega za izradu backup “seed” riječi kripto novčanici koriste listu od ukupno 2048 unaprijed određenih riječi koje protokol prepoznaje po prva četiri znaka.

Generiranje “seed” riječi BIP39 protokolom podržava većina popularnih softverskih i hardverskih kripto novčanika (Ledger, Trezor, KeepKey, Electrum, Metamask, Jaxx, Exodus…)


Listu od 2048 riječi koje koristi BIP39 protokol možete vidjeti ovdje.

Billfodl kazeta izrađena je laserskom obradom od visokokvalitetnog nehrđajućeg čelika oznake AISI 316 vrlo otpornog na mehanička opterećenja i koroziju, istog onog koji se zbog svojih odličnih svojstava koristi u industriji nakita, medicinskih instrumenata, nautici, prehrambenoj industriji i slično.

Otvor na Billfodl kazeti omogućuje vam da ga zaključate te ga tako dodatno zaštitite.

billfodl zaključan lokotom
Billfodl zaključan lokotom

Ovako pohranjeni podaci bit će trajno zaštićeni od požara, poplava, eksplozija, radijacije, korozije, mehaničkih i električnih udara i hakerskih napada.


Riječi složene u kazetu lako su čitljive i fiksno stoje unutar utora pa cijeli sklop djeluje čvrsto i kompaktno.
Pločice s ugraviranim slovima i brojkama su masivne, laserski su obrađene sa svih strana i lako su čitljive. Znakovi na pločicama obostrano su ugravirani a pločice su ujednačenih dimenzija i dobro naliježu u utore.

billfodl slova
Billfodl pločice sa znakovima
Billfodl makro snimak
Billfodl pločice sa znakovima snimljene makro objektivom
Billfodl pločice sa znakovima
Billfodl pločice sa znakovima snimljene makro objektivom


Ilustrirano uputstvo za rad s Billfodl kazetom dovoljno je jasno i razumljivo.

Rad sa Billfodl kazetom


Postupak je vrlo jednostavan;
odvijačem je potrebno okrenuti zaštitni vijak kako bi se oslobodio zatvarač, te odvijačem ili drugim plosnatim predmetom potisnuti opružnu polugu koja će otpustiti zatvarač i otvoriti utore za umetanje slova.

Billfodl otvaranje
Oslobađanje zatvarača okretanjem vijka
Billfodl opruga
Billfodl – oslobađanje zatvarača
Billfodl pločice
Billfodl pločice snimljene makro objektivomSlova je lako prstima umetnuti u utore, a kad su sve riječi ubačene, jednostavno zaklopite poklopac i vijkom ga zaglavite. Cijeli proceduru lako možete sami obaviti i gotova je za nekoliko minuta.


Ovako je to izgledalo na primjeru spremanja dolje navedenih 24 riječi:

cool, else, bus, dismiss, mosquito, pipe, invest, animal, aunt, tree, kick, solve, open, echo, similar, filter, reunion, lamp, retreat, lyrics, list, parrot, odor, clown.

BiBillfodl - otvoreni spremnik
Billfodl – otvoreni spremnik za pločice sa oznakama
Seed riječi
“Seed” riječi
billfodl
Billfodl sa složenim riječima
Složeni Billfodl
Billfodl s umetnutim riječima

Proizvođač na svojim web stranicama proizvode nudi u četiri različita pakiranja:

  • Osnovni Billfodl u pojedinačnom pakiranju po cijeni od $79 ili 530 KN plus cijena dostave od $22 ili 147 KN

  • Billfodl Multishard – paket od tri kazete smanjenog kapaciteta od 16 riječi po cijeni od $185 ili 1.240 KN plus dostava. Ovaj vam paket omogućuje da jedan set “seed” riječi raspodijelite na tri kazete i svaku čuvate na različitom mjestu te tako osigurate dodatnu zaštitu.

  • Billfodl 2-Pack Bundle – dva Billfolda u paketu – $155 ili 1.040 KN plus dostava.


  • Billfodl 3-Pack Bundle – tri Billfolda u paketu – $220 ili 1.475 KN plus dostava.

  • Osim navedenih proizvoda kompanija nudi i “Faraday Bag Bundle” – paket od dvije vrećice za čuvanje elektronskih naprava kao što su mobiteli, tableti, hardverski novčanici, kreditne kartice i slično.
    Ovaj paket je dostupan po cijeni od $44 ili 295 KN plus dostava.


Plaćanje možete izvršiti kreditnim karticama, PayPal-om ili kriptovalutama, a za sve narudžbe preko 945 KN dostava je besplatna.

Jamstvo na kazetu je doživotno, a ako iz bilo kojeg razloga niste zadovoljni proizvodom kompanija vam nudi povrat novca u visini od 125%, što znači da ćete nazad dobiti uplaćeni iznos uvećan za 25%.

Nacrti za izradu Billfodl kazete produkt su razvoja kompanije Cryptosteel koja ih je učinila svima dostupnima pod Creative Commons 3.0 Licencom, a na kartonskoj kutiji stoji oznaka da je proizvedeno u Kini.

Billfodl
Billfodl – mojkripto 🙂

Za sve eventualne poteškoće u radu ili nedostatke proizvoda na raspolaganju vam je odjel podrške kupcima na support@billfodl.com a kontaktirati ih možete i putem obrasca na web stranici.
Novosti iz kompanije dostupne su i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram
Youtube


Sve slike u ovoj objavi fotografirane su s Nikon DSLR fotoaparatom.


Moj kripto možete pratiti i na Facebook i Twitter profilima.

Published inAltcoinBitcoinBlockchainTestirano

2 komentara

  1. Moj Kripto Moj Kripto

    Heej! Zanimljiv link, thx. Vidim nije lako uništiti taj Billfodl 🙂

Comments are closed.