Skip to content

Kako pratiti svoj kripto portfelj

Sve vaše kriptovalute prikazane na jednom mjestu

Svatko tko je ušao u kripto svijet vrlo brzo će se naći u situaciji da raspolaže sa više različitih kriptovaluta, bilo da ih je kupio, dobio airdropom, zamijenio na nekom od DeFi servisa – primjerice na popularnom Uniswapu ili zaradio radeći na nekom projektu.

kriptovalute
kriptovaluteOvdje se javlja potreba za praćenjem vrijednosti svih tih tokena i coina na jednom mjestu u realnom vremenu.
Od unazad nekoliko godina postoje različite web stranice i mobilne aplikacije namijenjene izradi i praćenju vlastitog kripto portfelja a u ovoj objavi ćemo vidjeti kako radi najpopularniji i jedan od najboljih – Blockfolio.

blockfolio logo
Blockfolio logo


Blockfolio je osnovan još 2014. godine, a 2018. su uz pomoć Pantera Capital investicijskog fonda prikupili 11,5 mil. dolara za daljnji razvoj.
Do danas je Blockofolio aplikaciju preuzelo preko 5 miliona korisnika, aplikacija podržava više od 8.000 kriptovaluta na preko 300 kripto mjenjačnica i neprestano se razvija i uvodi nove funkcije.

Zanimljivo je da Blockfolio postoji isključivo kao mobilna verzija za IOS i Android mobitele, dok desktop varijanta ne postoji.

Rad sa aplikacijom je jednostavan; nakon preuzimanja i instalacije otvorite aplikaciju i pritiskom na oznaku plus ući ćete u karticu za izradu novog portfelja kojemu ćete moći dati ime, promijeniti boju, dodati sve tokene koje posjedujete sa cijenama po kojima ste ih nabavili kako biste mogli pratiti stanje.

blockfolio aplikacija


U zadnjoj inačici aplikacije dodana je mogućnost automatskog sinkroniziranja sa najvećim mjenjačnicama. Na ovaj vam je način omogućeno povezivanje Blockfolio aplikacije sa vašim korisničkim računom na kripto mjenjačnici kako bi vam se stanje automatski očitavalo u aplikaciji bez potrebe da ga ručno unosite svaki puta kad dođe do neke promjene.
Ovo je dugo očekivana i vrlo korisna funkcija za sve one koji aktivno trguju na kripto mjenjačnicama.
Također Blockfolio vam omogućava izradu neograničenog broja portfelja, svakoga možete označiti drugom bojom i imenom te na taj način pratiti skupine kriptovaluta kojima raspolažete ali i one kojima samo želite pratiti cijenu i sve to na preglednom i intuitivnom sučelju.

blockfolio kartice


Važno je napomenuti da Blockfolio nije kripto novčanik, to je samo aplikacija za prikaz stanja kriptovaluta koje ste unijeli a koje mogu i ne moraju odgovarati stvarnom stanju vašeg osobnog portfelja.

Blockfolio nema pristup vašim kriptovalutama te stoga ne predstavlja nikakav rizik za vaš kripto.


Kad je riječ o rizicima, svakako bih vam savjetovao da ne dijelite screenshotove svog Blockfolija po društvenim mrežama, naročito ako su prikazani veći iznosi kako ne biste privukli pozornost zlonamjernih aktera.

blockfolio rizik

Osim osnovne funkcije prikaza stanja vašeg kripto portfelja, Blockfolio je uveo i dodatnu funkciju “Signals”.
Signali su kratke novosti i bitne informacije vezane za izabrane kriptovalute, a moći ćete ih pregledavati u posebnoj “Signals” kartici.
Notifikacije novih signala ćete po želji moći isključiti ili uključiti.

Nadalje kartica “News” je agregator svježih vijesti iz svijeta kriptovaluta općenito u kojoj se prikazuju objave sa vodećih kripto portala.
Pored navedenih kartica u dnu ekrana ćete primijetiti i karticu “Markets” koja vam nudi pregled stanja ukupnog tržišta kriptovaluta prikazanog prema podesivim parametrima (cijena, volumen).

blockfolio signali


Blockfolio vam nudi i mogućnost izrade korisničkog računa sa backup funkcijom kako biste u slučaju korištenja novog mobitela bezbolno i brzo preselili svoj Blockfolio sa svim unesenim vrijednostima i postavkama na novi uređaj.

Važno je napomenuti da je Blockfolio aplikacija potpuno besplatna sa svim funkcijama, a za korištenje aplikacije nije potrebno izraditi nikakav račun niti aplikacija traži od vas bilo kakve podatke.

U postavkama aplikacije pronaći ćete još mnoštvo sitnih podešavanja, od noćnog načina rada, promjene boja, prikaza portfelja prema postotku udjela pojedine kriptovalute umjesto prema cijeni, mogućnosti postavljanja alarma za svaku kriptovalutu;
na primjer želite da vas aplikacija obavijesti kad cijena Bitcoina dosegne $12.000 te da vam tu obavijest pošalje u vašu Slack aplikaciju.
Iako aplikacija nudi izbor jezika hrvatski još nije podržan.

blockfolio postavke
Blockfolio postavke


U periodima izrazite volatilnosti ili velikog rasta cijena kriptovaluta korisnici naglo povećavaju broj pregleda aplikacije, tako da se u prošlosti događalo da poslužitelji nisu izdržali veliki rast prometa pa je dolazilo do povremenih prekida odnosno do nemogućnosti osvježavanja podataka, međutim sve je vrlo brzo otklonjeno i vjerujem da je aplikacija danas spremna za puno veća opterećenja.

Za sve eventualne poteškoće u radu aplikacije i sva druga pitanja na raspolaganju vam stoji službena Telegram grupa sa aktivnim timom koji će vam rado pomoći otkloniti problem ili odgovoriti na vaše pitanje o primjerice specifičnom tokenu koji još nije podržan.

Blockfolio Telegram podrška
Blockfolio Telegram podrška

Osim Telegrama Blockfolio možete pratiti i na njihovim društvenim mrežama:


Podrška je dostupna i na emailu: support@blockfolio.com

Ukupno gledano Blockfolio je odlično zaokružen proizvod koji nudi vrhunski upakirane osnovne i napredne funkcije koje spadaju u set nezaobilaznih alata za svakog kripto entuzijasta.
Bilo da ste početnik ili napredni korisnik koji ima potrebu jednim pogledom dobiti informaciju o stanju svojih tokena ili dublje zaviriti u svježe vijesti i događaje iz kripto svijeta Blockfolio je aplikacija za vas.


Slične aplikacije

Na tržištu danas postoji velik broj sličnih aplikacija od kojih treba izdvojiti Delta aplikaciju koja također nudi pregledno sučelje i mnoštvo funkcija, ali i desktop verziju za razliku od Blockfolija.

Delta
Delta


Delta nije poput Blockfolija potpuno besplatna, puni potencijal Delta aplikacije moći ćete isprobati tek pretplatom na PRO verziju. Više o Delti možete saznati ovdje.

Također valja spomenuti i


Svaka od navedenih aplikacija omogućit će vam uvid u trenutno stanje vrijednosti vaših kriptovaluta.


Moj kripto možete pratiti i na Facebook i Twitter profilima.

Published inAltcoinBitcoinTestirano